maanantai 1. tammikuuta 2018

Katse uuteen vuoteen

Näin se vuosi vaihtui uudeksi ja hevosille tuli taas jokaiselle yksi vuosi lisää ikää. Nette siirtyi jo kolmannelle kymmenelle täyttäessään 21 vuotta. Oriveljekset Faro ja Gere ovat 9- ja 7-vuotiaita ja Nopsa ja Taikakin jo 5-vuotiaita nuoria hevosia. Varsaksi ei varsinaisesti voi puhutella enää ketään!

Omistajakaan ei nähtävästi ole vielä liian vanha
 leikkimään puhelimen kameralla :D
Jo vuosi sitten vannottelin täällä blogissa, että nyt jätetään matkaratsastus kakkossijalle ja panostetaan raviurheiluun. Vaan mitenkäs kävikään, kyllä se taisi matkakisailu edelleen pysyä ykkösjuttuna ja sieltä ne parhaat onnistumisetkin saatiin. Nyt on kuitenkin tilanne se, että matkakisailun osalta on tulossa jonkinlainen välivuosi, halusin tai en. Netten jäähdyttelee jo uraansa ja nuoret ovat vasta aloittelemassa, joten tänä vuonna emme varmaan ole hätyyttelemässä kilometrirankingin kärkisijoja. Otetaan siis tavoitteeksi vain, että saadaan kisaura alulle lyhyiden matkojen kisoissa mahdollisimman monen nuoren kanssa

Ravipuolen tavoitteeksi sen sijaan otetaan, että JOKAINEN tallin nuorisosta käy radalla juoksemassa vähintään koelähdön, mielellään tietysti myös jokusen startin! Tämä on kova tavoite, kun otetaan huomioon miten avutonta räpellystä meidän raviurheilu on viimeiset vuodet ollut. Mutta tähän ainakin tähdätään!

Tällä hetkellä kaikki on ihan hyvällä mallilla tavoitteen toteutumista ajatellen, sillä kaikki nuoret ovat terveitä, treenit ovat sujuneet hyvin ja kelitkin ovat kohtalaiset, vaikka lunta saisi tulla lisääkin. Viime aikojen treenit ovat sisältäneet vuoroin pitkiä maastolenkkejä, vuoroin kahlailua pellolla hangessa joko kärryjen kanssa tai ratsain. Tällä viikolla on tarkoitus aloittaa myös hiittailut ainakin poikien kanssa. Koitetaan nyt treenata mahdollisimman kovalla teholla loppukuusta koittavaan rokotuslomaan saakka. Rokotusten jälkeen aletaan katsella harjoitusraveja ainakin pojille ja kukaties jo tytöillekin?


Tiedot Geren tämänpäiväiseltä ratsastuslenkiltä.
Nette on liikkunut kisakauden loppumisen jälkeen vain varsin kevyesti, ja samaan tyyliin on tarkoitus jatkaa vielä jonkin aikaa. Netellä on tärkeä tehtävä myös tallin tulevan matkaratsastajan opetusmestarina. Maastoilukin sujuu jo ilman taluttajaa! Videolla pieni pätkä kylätieltä.


2 kommenttia:

  1. Voi, miten ihana pieni (matka)ratsastaja! <3 Ja miten rauhalliselta ja leppoisalta Neten käynti näyttää. Siinä on upea opetusmestari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Netellä on tosiaan ihanat askellajit, pehmeät mutta kuitenkin matkaavoittavat, ja se on niin fiksu että ymmärtää mennä rauhallisesti silloin kun on pikkuratsastaja kyydissä. Minun kanssani se helposti kuumuu eikä malttaisi kävelläkään. :)

      Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita. :)
Saan saapuneista kommenteista ilmoituksen sähköpostiini, joten vastaan myös vanhempiin kirjoituksiin tulleisiin kommentteihin.