keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Koelähdön yritys

Välillä tuntuu oikeasti kuin joku universumin korkeampi voima yrittäisi ilmoittaa, että minun ei kannata harrastaa raviurheilua, ainakaan Faron kanssa! Jotain vastuksia ilmenee joka ikisellä kerralla kun yritän sen kanssa radalle päästä!

Epäonnihan alkoi jo viikko sitten, kun käytiin siellä Kouvolan harkkareissa katkaisemassa sekki ja jäämässä lähdöstä pois. Ja sepä ei jäänyt ainoaksi epäonneksi. Faro on normaalisti tarhassa hyvin rauhallinen ja äärettömän harvoin teloo itseään mitenkään, mutta koelähtöä edellisenä iltana hakiessani sen sisälle, totesin että toisen takajalan sisäpuolella on haavoja kahdessa kohtaa, vuohisessa ja kintereessä. Pintanaarmuilta ne näyttivät vain, mutta ei tuollainen tietenkään ole hyvä juttu silloin kun juuri pitäisi juoksemaan mennä. Kävin tutkimassa tarhan ja laitumen siltä varalta että sinne olisi joutunut jotain terävää, mikä on nuo haavat voinut aiheuttaa, mutta ei sieltä mitään löytynyt. Kai se sitten on omalla jalallaan saanut nuo aikaan.

Viikon mittaan ilmeni myös kaikenlaisia muita pienempi vastuksia joita en nyt kaikkia edes jaksa luetella. Kaiken kruunasi sääennuste, joka lupasi ravipäiväksi kaatosadetta aamusta iltaan. Aamulla arvoin pitkään, soitanko ja perunko osallistumisen. Kintereen tilanne näytti hyvältä, mutta vuohinen oli vähän lämmin ja turvonnut. Kävin taluttamassa ja juoksuttamassa Faroa ja se vaikutti kuitenkin liikkuvan ihan normaalisti ravissakin. Päätin, että mennään nyt käymään ravipaikalla ja jätän sen sitten pois, jos ravi ei kovemmassa vauhdissaa kuljekaan.

Upeita kuvia sentään  saatiin, näiden takia jo kannatti mennä!
Lämmityksessä kilpailusuunnan vastaisesti kaikki tuntui kuitenkin olevan hienosti. Hevonen oli pyrkivän oloinen ja korvat hörössä ravasi vähän turhankin reippaat lämmittelykierrokset. Kylläpäs olikin hieno tunne pitkästä, pitkästä aikaa ajaa ihan oikeissa raveissa yleisön edessä (vaikkei sitä yleisölä koelähtöjen aikaan vielä niin paljon ollutkaan) upouudessa ajopuvussa. Sääkin poutaantui päivän rankkasateiden jälkeen niin, ettei uudet valkoiset housut edes kuraantuneet.

Niín hieno ja pörhäkkä poika. :)
Hieno tunne vain valitettavasti katosi saman tien kun käänsin hevosen kilpailusuuntaan. Kaikki menohalu katosi ja se könkkäsi selvästi sitä osumaa ottanutta oikeaa takajalkaa. Startattiin kuitenkin, mutta meno oli niin vaikeaa että keskeytin jo puolen kierroksen jälkeen ja tulin radalta pois. Kyllä harmitti, mutta hevosen kannalta se oli ainoa oikea teko. Nyt pitää hoidella jalka kuntoon ja koska olen itsepäinen tyyppi, niin en ota universumin viestejä kuuleviin korviini vaan koelähtöön mennään uudestaan heti kun kaikki on taas kunnossa.


Suurin ilon aihe oli jälleen Faron hieno käytös ravipaikalla! Aiemmin aika hankalastakin tyypistä on kehkeytynyt jo suorastaan leppoisa ravikaveri!

6 kommenttia:

 1. Onpa Farosta tullut komea! Toivottavasti jalkakin paranee nopeasti, että pääsette uudelleen starttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se hieno omaankin silmään, kyllä tuollaisella kelpaa ajella vaikkei aina ihan nappiin menisikään. Jalan suhteen näyttäsi siltä että päästiin säikähdyksellä, se vain sattui todella huonoon aikaan!

   Poista
 2. Onpas komea suomipoika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! Ja nykyisin tosiaan jo käytökseltäänkin ihan asiallinen, nuorempana ei aina ihan ollut niin.

   Poista
 3. Ja ajopuku ulkoilutettu! :D Mutta joo, kyllä on hanurista tuommoiset vastoinkäymiset. :/ Faro on selkeesti tuleva tykki, universumikaan ei kato kestä sitä ja koittaa estellä! :D Pian on poika kunnossa ja eikun tuulta päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Kyllä yritetään uudestaan kunhan kaikki on varmasti kunnossa. Mutta oli joka tapauksessa hyvä päästä tuulettamaan ajopukua ettei vallan pölyynny vain kaapissa. :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita. :)
Saan saapuneista kommenteista ilmoituksen sähköpostiini, joten vastaan myös vanhempiin kirjoituksiin tulleisiin kommentteihin.